Kinderen en jongeren

Kinderen hebben vaak een heldere kijk op wat ze zelf nodig hebben wanneer het gaat over een verblijfsregeling, wissels van de ene ouder naar de andere, vakanties, hobby's enz. Soms houdt de grote loyaliteit tegenover beide ouders hen tegen om hierover te communiceren. Zeggen wat ze echt willen kan immers een ouder verdriet doen, en dat wil een kind niet.

We vinden het welbevinden van jullie kinderen erg belangrijk. Daarom werken we, binnen het bemiddelingstraject, samen met een kinderpsychologe. Sabine is erkend bemiddelaar en kinderpsychologe. Ze is in de mogelijkheid om met de kinderen zelf aan de slag te gaan wanneer zij geconfronteerd worden/werden met een scheiding .

Door te spreken met een neutrale partij, krijgen de kinderen een stem die wordt ingebracht aan de bemiddelingstafel. Zo worden er geen beslissingen over hun hoofd heen genomen die een sterke impact hebben op hun dagdagelijkse leven.

Als de ouders dat wensen, zit Sabine als 4e partij aan de bemiddelingstafel om de kinderen actief te vertegenwoordigen.

De methodiek die Barbara en Sabine sinds een paar jaar hiervoor gebruiken, is een inspiratie voor veel andere bemiddelaars.

Wil je weten of bemiddeling ook een oplossing is voor jou?