Kinderen hebben vaak een heldere kijk op wat ze zelf nodig hebben wanneer het gaat over een verblijfsregeling, wissels van de ene ouder naar de andere, vakanties, hobby's enz. Soms houdt de grote loyaliteit tegenover beide ouders hen tegen om hierover te communiceren. Zeggen wat ze echt willen kan immers een ouder verdriet doen, en dat wil een kind meestal niet.
We vinden het welbevinden van jullie kinderen erg belangrijk. Daarom werken we, binnen het bemiddelingstraject, samen met een kinderpsychologe en klinisch orthopedagoog/gezins- en relatietherapeut.
Barbara Brandhof leert de kinderen kennen en beluistert hoe het met hen gaat en waar hun aandacht naartoe gaat. In de bemiddelingsgesprekken met de ouders heeft ze zo een brede kijk op de verschillende belangen van de gezinsleden.
Sabine Poel is erkend bemiddelaar en kinderpsychologe. Wiet Vandormael is klinisch orthopedagoog en gezins- en relatietherapeut. Zij zijn in de mogelijkheid om met de kinderen zelf aan de slag te gaan wanneer zij geconfronteerd worden/werden met een scheiding.
Door te spreken met een neutrale partij, krijgen de kinderen een stem die wordt ingebracht aan de bemiddelingstafel. Zo worden er geen beslissingen over hun hoofd heen genomen die een sterke impact hebben op hun dagdagelijkse leven.
Als de ouders dat wensen, zitten Sabine of Wiet als 4e partij aan de bemiddelingstafel om de kinderen actief te vertegenwoordigen.
De methodiek, die we sinds 2020 hiervoor gebruiken, is een inspiratie voor veel andere bemiddelaars. Zeker nu (gelukkig) meer en meer professionals merken hoe belangrijk het is dat ze kinderen niet meer over het hoofd blijven zien.